Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders
Doelstelling
De Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders heeft als doel het in brede kring levend houden van de herinnering aan de grote zeilvaart, in het bijzonder die rond Kaap Hoorn als historisch hoogtepunt van zeemanschap.
Dit doel willen wij bereiken door het inrichten en in stand houden van een permanente presentatie in onze Oudheidkamer te Hoorn, het uitgeven van publicaties en het organiseren van voordrachten en presentaties over de grote zeilvaart en de zeevaart.
De Stichting is de opvolger van de in 1985 opgeheven Vereniging van Nederlandse Kaap-vaarders, die was aangesloten bij de internationale Amicale des Capitaines au Long Cours Cap Horniers. De Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders is het contact voor buitenlandse met de Kaap Hoornvaart sympathiserende organisaties.
Beleidsplan
Jaarverslag
Financiele jaarverslag
Begroting
Nieuwe begroting nog niet opgemaakt gelet op onzekerheid omtrent onze behuizing in het najaar van 2024.
De Stichting Nederlandse Kaaphoorn-vaarders heeft de fiscale ANBI-status (algemeen nut beogende instelling). Schenkingen aan de Stichting zijn dus fiscaal aftrekbaar.
RSIN of fiscaal nummer: 803252705.
ANBI [RSIN nr.8032.52.705]
Inrichting Bestuurlijke Activiteiten
Declaratiebeleid
Linschoten Penning 2006.
De Linschoten-Vereeniging werd in 1908 opgericht door een aantal historici en oud-zeevarenden. Het doel is het bevorderen van de kennis van het Nederlands historisch reisverhaal.
De Linschoten penning is in 2006 toegekend aan de Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders vanwege de verdiensten op het gebied van de Nederlandse maritieme geschiedenis en een scala van activiteiten, waaronder de exploitatie van een oudheidkamer en maritiem-historische publicaties.
De penning werd op 24 november 2007 in het Amsterdams Historisch Museum door de voorzitter van de Linschoten-Vereeniging, Henk den Heijer, overhandigd aan de voorzitter van de Stichting Ned. Kaap Hoorn-vaarders, Ronald de Jong.
De penning is eerder toegekend aan bekende historici en schrijvers, waaronder Arthur Japin, Dirk Buiskool en Roelof van Gelder.